Zakończyła się realizacja Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym Podprogram 2020.
Z pomocy żywnościowej skorzystało 86 osób wchodzących w skład 32 rodzin. Rodzinom tym zostało przekazane 5,789,63 tony żywności o wartości 27 424.56 złotych.
W Podprogramie 2020 dystrybuowane były następujące produkty:
groszek z marchewką - 446,8 kg
koncentrat pomidorowy - 140,32 kg
buraczki wiórki, - 224,35 kg
powidła śliwkowe - 162,2 kg
fasolka po bretońsku - 243,5 kg
makaron jajeczny - 734 kg
ryż biały - 163 kg
herbatniki maślane - 64,8 kg
mleko - 1 031 kg
ser podpuszczkowy dojrzewający - 217.6 kg
szynka drobiowa - 309.3 kg
szynka wieprzowa - 92.4 kg
filet z makreli w oleju - 149.09 kg
cukier biały - 630 kg
olej rzepakowy - 564 kg
mus jabłkowy - 228,24 kg
kasza jęczmienna - 115,5 kg
pasztet drobiowy - 64,48 kg
płatki owsiane - 77 kg
kawa zbożowa - 68,8 kg
miód - 62,25 kg